Kuře naporcované nebo čtyři kuřecí stehna či čtvrtky |
1 ks |
Máslo | |
Sůl | |
Koření na kuře | |
Kysané zelí - okapané, NEPROPLACHOVAT! |
500 g |
Cukr krupice dle chuti, 1 - |
2 lžíce |
Česnek | 3 stroužek |
Cibule velká (nebo dvě malé) |
1 ks |
Slanina : moravská, váhalova... nebo uzené maso, klobása dle chuti... |
300 g |
Naporcované kuře (stehna) osolíme a okořeníme a položíme do pekáče na pokrájenou cibuli, česnek a uzeninu. Stehna poklademe kousky másla, trochu podlijeme vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů na cca 35 minut. Pak kuřecí díly (stehna) vyndáme na talíř, do výpeku nasypeme zelí, osladíme dle vlastní chuti a promícháme. Podlijeme troškou vody, kuře opět naskládáme do pekáče na zelí a dopečeme doměkka a dozlatova za občasného podlití a přelití výpekem.
Podáváme s bramborem, houskovým nebo bramborovým knedlíkem, gnocchi.
Pokud máme rádi smetanová jídla, můžeme do zelí vmíchat trochu tučné smetany nebo zakysané smetany.
Tak když takhle člověk neví co má vařit a tak zabrouzdá po netu a něco najde a pakzjistí že je to boba
RE: Kuře běží na zelí | hroznetajne | 04. 05. 2016 - 18:51 |
![]() |
primula | 05. 05. 2016 - 08:35 |